Energetikai tanúsítvány készítés Szentendrén és környékén

Pomázon, Ürömön, Budakalászon, Pilisvörösváron, Solymáron, Nagykovácsiban és Szentendrén végezzük a tanúsítást, bármilyen típusú ingatlanra.

Jogszabályi előírás

2012 óta használt ingatlanok eladása esetén szükség van energetikai minőségtanúsítványra. Az elkészíttetés az eladó feladata a 176/2008 Korm. Rendelet értelmében.

Energetikai tanúsítvány

Az eneretikai tanúsítvány egy olyan szakvélemény, amely rendeletben rögzített számítási módszer szerint megbecsüli az energiafogyasztást, és arról közérthető módon ad tárgyszerű tájékoztatást. Segítségével az ingatlanok mérettől függetlenül hasonlíthatók össze egymással energiahatékonysági szempontból. A tanúsítás kötelező eladáshoz illetve bérbeadáshoz, és a beszerzése az eladó feladata. Garantáljuk, hogy rendelkezünk az elkészítéshez szükséges jogosultsággal, és az általunk kiállított minősítés teljesen hiteles.

Tanúsítvány az adásvételi szerződésben

Az adásvételi szerződésnek tartalmaznia kell az energiatanúsítvány HET azonosító sorszámát. Ezt a számot az Országos Építésügyi Nyilvántartás generálja, és a dokumentum előlapján található.

1.Felvesszük rendelését és időpontot egyeztetünk a helyszíni szemléhez.
2.Felmérjük az épületet és a számításhoz szükséges jellemzőket (30-45 perc).
3.Elkészítjük a dokumentumot
(2 munkanap).

 Milyen esetekben nem szükséges tanúsítvány

A 176/2008 Korm. rendelet alapján bizonyos egyedi ingatlantípusok esetén nem kell elkészíttetni a tanúsítványt. Megrendelés előtt mindenképp érdemes megtekintenie a listát. Ha az ön épülete nem szerepel a listán, akkor várjuk megrendelését, a munkát a helyszíni felméréssel fogjuk kezdeni.

Szentendre

Szentendre 25 000 lakost számláló város a Dunakanyarban, szolgáltatási területünk központja. Ingatlanállománya jellemzően családi házas jellegű, amelyek közül számos igen régi, esetenként műemlék is. Minden városrészben rendszeresen dolgozunk: Belváros, Szamárhegy, Izbég, Derecske, Pannóniatelep, Püspökmajor, Pismány, Szarvashegy.

Pomáz, Üröm, Budakalász

Pomázon és a szomszédos Budakalászon és Ürümön is végezzük az ingatlanok energetikai értékelését. A jellemzően kertvárosias beépítésű települések számos megbízásunk adódik.

Pilisvörösvár, Solymár, Nagykovácsi

Tanúsítói szolgáltatásunk kiterjed a budapesti agglomeráció észak-nyugati részére, Pilisvörösvárra, Solymárra és Nagykovácsira is. A díjtáblázatban szereplő tételeket kiszállási felárral növeljük a felsorolt településeken, amelyre várjuk egyedi ajánlatkérését.

 Érvényességi idő

Az energiatanúsítvány a kiállítástól számítva 10 évig érvényes, amennyiben nem építik át az ingatlant, és a rendeletben rögzített követelményszintek sem szigorodnak.

Tekintse meg árainkat »
© 2014-2022 www.tanusitvany-szentendre.hu   Minden jog fenntartva.